Aura, LD, OOBE nie jest trudne.
Mistrzu
Witam,
przedstawię wam technikę otrzymywania świadomego snu. Jest bardzo prosta, więc każdemu się powinno udać za pierwszym razem!
Krótka instrukcja:
1. Zamykasz oczy i liczysz do 30. (powoli, jak sekundy).
2. Otwierasz oczy na 3-5 sekund, i sprawdzasz czy to nie sen (np. zechciej być na saharze).
3. Zamykasz oczy i liczysz do 40. (znowu powoli).
4. Otwierasz oczy na 3-5 sekund, i sprawdzasz czy to nie sen.
5. Zamykasz oczy i liczysz do 30.
6. Otwierasz oczy na 3-5sekund...
I tak w kółko. Jest taka technika że liczysz TYLKO do 30, ale łatwo tak wpaść w tzw. automat,
i tą technije przerobiłem (są na internecie, ale jak przerabiałem nie miałem o nich pojęcia).
Myślę że ta technika pozwoli wszystkim osiągać świadome sny.
Pozdrawiam.
Użytkownik
Bardzo dobra technika! Wczorajszej nocy (z wczoraj na dzisiaj) spróbowałem tej techniki i zadziałała szybciej niż myślałem. Zawsze używałem tej techniki, ale że liczy się tylko do 30 ale fakt, można wpaść w "automat".
Z tą techniką którą Podałeś, też można wpaść, ale ciężej.
Jednym słowem... DOBRA technika.
Pozdrawiam.
----------------------------------------------------------
Poprawa błędów ~ Rusek
Ostatnio edytowany przez Rusek (2011-11-11 18:57:59)
RusekModerator
Faktycznie, lepsza od oryginalnej techniki. I fakt, można wpaść w automat.
Ja osobiście używam innej techniki, ale spróbuje z tą.
Pozdrawiam.
Nowy użytkownik
Technika nawet dobra, ale dość długo muszę czekać. Pierwszy raz spotykam się z nią spotykam więc trochę dziwi mnie na jakiej zasadzie to działą. Ale to nie zmienia faktu że jest nawet dobra.
Nowy użytkownik
Mam pytanie odnośnie tej techniki. Gdy po 30 sekundach otworzymy oczy to jeżeli nam się uda to co widzimy? Wyraźny obraz jak w rzeczywistości czy przez mgłę jak normalnie w snach?
Użytkownik
Wszystko widzimy jak w rzeczywistości, dlatego się sprawdza np. "chcę być na saharze" aby znowu nie zamykać i liczyć, bo można się wybudzić (małe szanse, ale są).
W normalnych snach też widzimy jak w rzeczywistości, nie tak jak napisałeś - że przez mgłe.
Tak nam się zdaje ponieważ nie zabardzo zapamiętaliśmy sen.
Pozdrawiam
Nowy użytkownik
Ok, zeszłej nocy próbowałem. Oto wyniki.
Gdy pierwszy raz zaczynałem liczyć czułem się dziwnie przy 25 moje ciało się dziwnie zachowywało coś w głowie tak fajnie... w sumie to nie wiem jak to określić, mogę powiedzieć że zaczynało się w głowie a potem przechodziło przez całe ciało. Po 30 sekundach otworzyłem oczy, i przez chwilę wydawało mi się że widzę niewyraźne kontury jednakże w śnie nie byłem, raz mi się wydawało że mam paraliż jednak to nie to. Czy odgłos zegara może przeszkadzać? Może to przez to mi się nie udało? Proszę o pomoc.
Nowy użytkownik
Ja miałęm tak samo przy liczeniu, takie dziwne uczucie, jednak w końcu mi się nie udało. Ciężko mi się skupić i wytrzymać w jednej pozycji ;/ Cóż... Dzisiejszej nocy nie próbowałem nic zrobić, a jednak w połowie wyszło ^^
Nowy użytkownik
Ja za pierwszym razem starałem się skupić, potem już z tym skupieniem było coraz gorzej . Macie jakieś rady dotyczące skupienia?
----------------------------------
Takie pytania proszę do działy Rozmowy do nowego tematu założonego przez ManiaK ~ Rusek